Loading the player ...

Verdens høyeste bygning

Verdens høyeste bygningBurj Khalifa er verdens høyeste bygning. Bygningen som ble påbegynt i 2004 og ble ferdig fem år senere strekker seg 829.84 meter høyt. Burj Khalifa ligger i Dubai i De forente arabiske emirater, og kostet i sin tid 1.5 milliarder amerikanske dollar. 

Verdens høyeste bygning var ikke alltid ment å hete Burj Khalifa. Før finanskrisen slo inn og prosjektet fikk økonomiske vanskeligheter skulle bygningen hete Burj Dubai. Men grunnet den enorme støtten prosjektet fikk av Khalifa bin Zayed Al Nahyan, De forente arabiske emiraters president, ble navnet endret for å hedre den største redningsmannen. Det nye navnet ble annonsert på åpningsdagen til bygningen.

Burj Khalifa er også den bygningen i verden med flest etasjer med hele 163 etasjer, og har verdens raskeste heis. Heisen kan gå i 18 meter per sekund, og heisen bruker rundt 60 sekunder fra resepsjonen til toppen. Bygningen har hele 57 heiser av høyeste teknologi, inkludert en heis i tårnet hvilket gjør det til verdens høyeste heis.

Deler av bygningen benyttes som verdens første Armani hotell. 15 av de nederste 39 etasjene blir benyttet av Armani, som tilbyr 304 luksuriøse værelser.

Observasjonsdekket finner man på 125. etasje med en utsikt uten like hele 452 meter over bakkenivå.

 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: